Aντικατάσταση! Παρασκευή 25-6-21! "Nothing to Lose - Irini Konstantinidi" αντί "Marios Strofalis quartet-Eιρήνη Τουμπάκη"

H συναυλία των Marios Strofalis quartet-Ειρήνη Τουμπάκη, λόγω τραυματισμού μέλους του γκρουπ αντικαθίσταται από την συναυλία “Nothing to Lose” της Ειρήνης Κωνσταντινίδη.

Ειρήνη Κωνσταντινίδη – τραγούδι, συνθέσεις, στίχοι
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο
Νίκος Χατζητσάκος – κοντραμπάσο
Παναγιώτης Κωστόπουλος – τύμπανα
Roman Gomez – πιάνο, μπαντονεόν, συνθέσεις
 

Η νέα δισκογραφική δουλειά της τζαζ τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη με τίτλο “Nothing to lose” είναι σαν ένα θαρραλέο, ειλικρινές και αυθεντικά προσωπικό ημερολόγιο, που καταγράφει πώς ο έρωτας, τα όνειρα, οι απορρίψεις και οι βαθειές επιθυμίες υπήρξαν οι εμπειρίες, που της δίδαξαν μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής. Το άλμπουμ έχει ήδη λάβει κολακευτικά λόγια από τους τζαζ μάστερς της Αμερικάνικης σκηνής, την τραγουδίστρια Sheila Jordan και  τον σαξοφωνίστα David Liebman καθώς και εξαιρετικές κριτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά από χρόνια συνεργασίας ως στιχουργός και τραγουδίστρια σε συλλογικά τζαζ πρότζεκτ και δισκογραφία (The Wonderfall Quartet and Nomadic Treasures, στην Ελλάδα και Ολλανδία), το νέο προσωπικό άλμπουμ της Ειρήνης Κωνσταντινίδη έρχεται να επανασυστήσει τη τζαζ φωνή της στο κοινό, με το όνομά της αυτή τη φορά και με την καλλιτεχνική της υπογραφή ως τραγουδοποιός, παραγωγός και arranger.
Το “Nothing to Lose”, το οποίο ξεδιπλώνει τη χαρούμενη προσωπικότητα και τη τζαζ φινέτσα της, αποτελείται από τραγούδια της Ειρήνης (μουσική και στίχους) και συνθέσεις του Αργεντινού συνθέτη/multi-instrumentalist Roman Gomez με τους στίχους της. Τα κομμάτια ερμηνεύονται όμορφα από το κουαρτέτο της Ειρήνης, το οποίο αποτελείται από τρεις νέους ταλαντούχους Έλληνες τζαζ μουσικούς, μαζί με την διακεκριμένη Hermine Deurloo (NL) στη φυσαρμόνικα και τον Roman Gomez (ARG) στο bandoneon και το πιάνο. Το κυρίως τρίο του άλμπουμ (Μάρκος Χαϊδεμένος-πιάνο, Κίμων Καρούτζος-κοντραμπάσο, Παναγιώτης Κωστόπουλος-τύμπανα) σχηματίζει ένα στιβαρό rhythm section που επιτρέπει στη μουσική να γκρουβάρει και να λάμπει ακόμη και στο πιο απαιτητικό super fast swing! Το άλμπουμ κλείνει με την διασκευή της Ειρήνης στο διάσημο τραγούδι του “Charlie Chaplin “Smile “.
Η μουσική σε αυτό το άλμπουμ προσφέρει μια λυρική αφήγηση, στην οποία η Ειρήνη παρουσιάζει την κομψή μουσική ταυτότητά της, προβάλλοντας τον φρέσκο, αβίαστο ήχο της φωνής της και την αμεσότητα της ερμηνείας της,  αντανακλώντας έτσι τον δικό της τρόπο στα πλαίσια της σύγχρονης φωνητικής τζαζ. Τα τραγούδια έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και αυθυπαρξία, αλλά ταυτόχρονα, δημιουργούν μια συνεκτική ροή, αναδεικνύοντας την πλήρη εικόνα των ιστοριών της Ειρήνης, προσκαλώντας τον ακροατή στο πολύχρωμο μουσικό της ταξίδι.
Χαρούμενο, swinging, φωτεινό, αισιόδοξο, παιχνιδιάρικο, αλλά και ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό, σαρκαστικό και πάντα αυθεντικό, κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια αποκαλύπτει τη δύναμη μέσα απο την ευαλωτότητα της καρδιάς και της ψυχής της Ειρήνης, ανεξάρτητα από το πόσο τολμηρή μπορεί να είναι αυτή η έκθεση. Ο δίσκος Nothing to Lose διατίθεται σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες καθώς και σε φυσική μορφή μέσω της ιστοσελίδας της Ειρήνης: irinikonstantinidi.com

 

Στον κήπο της Kεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 – μετρό Σταθμός Λαρίσης. Ώρα έναρξης 21:00 . Περιορισμένος αριθμός θεατών. Ελεύθερη είσοδος μετά από κράτηση στο petitparis.athenes@gmail.com