Έκθεση: Χώμα και Νερό

Εργαστήρι Κεραμικής, Ελευσινίων 31 και Λένορμαν 36, Μεταξουργείο.

Ζωγραφική/Γλυπτική/Φωτογραφία/Εγκατάσταση

Επιμέλεια: Ειρήνη-Μαρία Νανούρη 

Σε μία συνθήκη βάναυση και πρωτόγνωρη για όλους, σε καταστάσεις που ελέγχουν και δεν ελέγχονται, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, ο καθένας μας αναθεωρεί πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις, προσωπικά και συλλογικά. Μία καινούργια αρχή έρχεται, προσπαθώντας να αναιρέσει τη δυστοπία, μία ολόκληρη κοινωνία προσδοκά ανάταση, αναδημιουργία, ελευθερία, περιμένει να συνεχιστεί η ζωή από εκεί που σταμάτησε. Σε ένα παράλληλο καλλιτεχνικό σύμπαν, οι προσδοκίες είναι διαφορετικές.Η ζωή να μην συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Η ζωή να ξεκινήσει ξανά, από την αρχή. 

Ο άνθρωπος να αναθεωρήσει τη σχέση του με το περιβάλλον, τις πρακτικές και την επιρροή του σε αυτό. Να μάθει να συμπορεύεται με σεβασμό, να επενδύει, όχι να εκμεταλλεύεται.  Εκεί, στο σημείο που το χώμα ενώνεται με το νερό και ξεκινά η δημιουργία, στο Εργαστήρι Κεραμικής, 27 καλλιτέχνες συναντιούνται μετά από πολύ καιρό για να εκφράσουν ανησυχίες και να προβληματιστούν, για να συνομιλήσουν με το κοινό, να μοιραστούν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη σχέση τους με τη φύση. Τον τρόπο με τον οποίο εξωτερικεύουν την επαφή με το περιβάλλον, την εξάρτηση από αυτό, την αλληλεπίδραση. 

Συμμετέχουν: Δέσποινα Βαξεβανίδη, Ευγενία Γαλανοπούλου, Θωμάς Γαλάτος, Άννα Γιαλλελή, Ελένη Γκινοσάτη, Παναγιώτης Γκρίτζος, Ελίζα Διονυσοπούλου, Νίκη Ζαχαρή, Ελένη Ζούμπα, Έλενα Καλαποθάκου, Μιχάλης Κιούσης, Δημήτρης Κόκορης, Κοραλία Κρικελλή, Ελίζα Κρικόνη, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Γιώργος Μέριανος, Πάνος Μπάκας, Ορφέας Μπάτσιος, Παναγιώτης Μπρέντας, Βικτώρια Νταρίλα, Θεοδώρα Πατητή, Βίκυ Σαμουηλίδου, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Κωνσταντής Σκαντζής, Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου, Ηλίας Τσόλης, Πάνος Τσώνης.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη στο κοινό από την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου, ώρες 12:00-20:00.