Μουσική

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 σχήματα.

Ι.  Αγαπημένα τραγούδια, αστικά και έντεχνα, Μικρασιατών συνθετών (Κ. Γιαννίδης / Γ. Κωνσταντινίδης, Μ. Καλομοίρης, Μ. Σουγιούλ, Λ. Κανάρης) από την Άννα Λαάρη (φωνή) και τη Νικόλ Καραλή (πιάνο). 

ΙΙ. Η Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (φωνή) και ο Μιχάλης Παπαγεωργίου (πιάνο) ερμηνεύουν αστικά και παραδοσιακά ακούσματα των χαμένων πατρίδων.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ: ΑΠ’ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΩΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble μας καλεί σε ένα «Ρεμπέτικο ταξίδι», με μουσικές και τραγούδια από τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία και το Ρεμπέτικο τραγούδι σε διασκευή για τρεις κιθάρες, στη σκηνή του Lux Athens που θα μεταμορφωθεί σε ένα  Καφέ Αμάν.

Μια οπτικοακουστική παράσταση που μας ταξιδεύει στη γενεαλογία της μουσικής άνθησης του Ρεμπέτικου και τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του. Το Ρεμπέτικο, χθες και σήμερα.

uitarte Ensemble: Νίκος Χατζηελευθερίου – Χρήστος Φάκλαρης – Μαρία Παπαμιχαήλ – Αλέξανδρος Καζάζης

Έρευνα – Videos: Βασιλίκα Σαριλάκη (ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1065001927514860?ref=newsfeed

ΚΟΤΖΑΜΑΝ BAND 

Μια παρέα νέων μουσικών μοιράζονται την αγάπη τους για την παράδοση και μας ταξιδεύουν στις ομορφιές της Ελλάδας και των Βαλκανίων,  από τη Μικρά Ασία, τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, τη βόρεια Ελλάδα και αλλού, με την πολυφωνία ως χαρακτηριστικό στην ερμηνεία τους. 

Κώστας Ζευκιλής (ούτι), Χρυσάνθη Μούρτη (κιθάρα, τραγούδι), Μάρω Παναγή (κρουστά, τραγούδι), Στέλιος Χρυσανθόπουλος (βιολί, τραγούδι)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/649069816736575/?ref=newsfeed